Skip to the content

OVERFRÆSER, FESTOOL

8-5762070001

Fra Henter pris...
stk
8-5762150001

Fra Henter pris...
stk
8-5765400001

Fra Henter pris...
stk
8-5771860001

Fra Henter pris...
stk
8-5780510001

Fra Henter pris...
stk
8-5762200001

Fra Henter pris...
stk
8-5780490001

Fra Henter pris...
stk
8-5780050001

Fra Henter pris...
stk
8-5780530001

Fra Henter pris...
stk

Overfræser

Festools overfræser til professionelle håndværkere består af en yderst stærk elektromotor, der kan yde fra 10.000 til 24.000 omdrejninger i minuttet. Med det professionelle elværktøj er det muligt at indfræse faser og noter, fræse skabeloner, bruge den til frihånds fræsning eller profilere forskellige emner. Du kan benytte den, nøjagtig som det falder dig ind, når du står med de forskellige materialer i hånden og lader kreativiteten bestemme resultatet. Den er genial i samspil med andet elværktøj fra Festool-systemet såsom støvsuger, føringsskinner og multi fræseskabeloner.

Forarbejdning af materialer

Du kan med max komfort og stor præcision arbejde med mange forskellige materialer med din overfræser. Du kan benytte dig af skabeloner når du fræser.

Med din overfræser kan du fræse spor, afrunde skarpe kanter på fx bordplader og andet træ, du kan nedfælde hængsler og beslag, og fræse profilerede flotte ens lister. 

Flotte kanter med din overfræser

En overfræser kan afrunde, udfræse eller affase kanter på fx træplader, fodlister, gerigter, bordplader og skabslåger. Vi rådgiver dig gerne i hvilken overfræser du behøver, for nogle overfræsere kan også arbejde i fx plexiglas materialer som du benytter under forsatsvinduer.

En afskåret træplade vil fremstå meget flottere, når du også afrunder kanterne med en overfræser. Skarpe kanter kan man let rive sig på, så det er en fordel af afrunde kanterne på fx ungernes skrivebordsplader til børneværelserne, så de ikke skærer sig i forbifarten.

Fræs flotte lister og plader til hjemmet

Uanset hvilket spor og fordybninger du ønsker fræset ind i dine lister og materialer, så kan du indstille overfræseren nøjagtig til dine ønsker. Du kan indstille overfræseren, så den fræser præcis det spor i materialet, som du ønsker. Du kan afrunde kanter og fræse flotte spor i lister og plader, så du får et mere sofistikeret og stilrent udseende med smukke finesser, som gæsterne vil lægge mærke til, og som matcher stilen i hjemmet/hos kunden. 

Hvad skal overfræseren benyttes til?

 • En overfræser har mange muligheder:
 • Skydelåger - du kan fræse af noter 
 • Lav flotte nedfældede hængsler
 • Få et pænt finish med afrundede kanter på et spisebord eller affasede pladekanter
 • Møbelsamlinger får et ekstra pift
 • Skab flotte detaljer på lister/almuelister/paneler

Hvad bør du overveje, når du køber en overfræser? 

Overfræsere er forskellige, så overvej hvilke af følgende detaljer, der er vigtige for dig at overfræseren kan: 

 • Hvor stor fræsedybde behøver du? Minimum 50 mm? Den præcise dybdeindstilling. Hvad kan du indstille dybden til. Overfræseren indstilles lidt mere avanceret pga. dybdeindstilling, fræse retning og omdrejningshastighed, og når først du har styr på dette, så går det stærkt med dine arbejdsopgaver
 • Tjek om dybdeanslag/revolveranslag kan reguleres i mindst tre positioner, så du kan nå din fræsedybde ad flere omgange
 • Kan du tilslutte støvsuger? og har den spånsug?
 • Hvordan er den at holde på? Har den skridsikre ergonomiske greb med indbygget tænd/sluk og låseknap som gør det sikkert for dig at arbejde med den?
 • Undersøg hastighedsreguleringen på den, for det betyder at du nemt kan justere hastigheden afhængigt af træets hårdhed og størrelsen på fræsejernet du arbejder med
 • Fx urskala så du kan finjustere fræsedybden ned til en tiendedel millimeter
 • Blød opstart af motor til den ønskede fræsehastighed og optimal kontrol
 • Når materialets hårdhed ændrer sig, så kan konstantelektronik være en fordel, da det  fastholder den indstillede fræsehastighed uanset ændring af hårdheden
 • LED-lys så du får lys på det du arbejder med
 • Mængden af forskellige fræsejern du kan benytte sammen med din overfræser. Med specielle fræsejern kan du nemlig lave noter/slidser til usynlige samlinger mellem 2 stykker træ, lave flotte billedrammer og smukke fodpaneler eller fræse spor i skabslåger, så køkkenet får et unikt udseende
 • Skabeloner der styrer overfræseren. Du kan nemt fjerne et stykke træ meget præcist ved brug af skabeloner

Den overfræser du investerer i, skal du først og fremmest sikre dig er præcis, stabil og uden slør. Derudover afhænger dit valg af overfræser af, hvad du skal bruge den til.

Afgørende for resultatet er, at du investerer i en god overfræser, samt i forskellige slags fræsejern. Expertbeslag rådgiver alle kunder i at vælge det helt rigtige professionelle værktøj, så er du i tvivl, så spørg os.

Tilmelding til nyhedsbrev

Få tilsendt tips, nyheder, kampagner og tilbud