Skip to the content

KABELTROMLER & KABELSÆT

9-00473141

Fra Henter pris...
stk
9-00473140

Fra Henter pris...
stk
9-00551996

Fra Henter pris...
stk
9-00472797

Fra Henter pris...
stk
8-1053443501

 
8-202800001

 
8-7123630318

 
9-00473138

 

Kabeltromler og kabelsæt

En kabeltromle er en strøm forlængerledning der sidder på en tromle. Når du skal bruge en ekstra lang ledning, som når du fx vil støvsuge bilen eller klippe hækken ude på vejen. Med en kabeltromle kan du hurtigt skaffe strøm til hækkeklipperen og støvsugeren når du ikke lige er i nærheden af en stikkontakt som inde i huset. Du ruller en forlængerledning ud, og vupti har du et el stik lige ved hånden. 

Hvad skal du være obs på når du køber kabeltromle?

En kabeltromle holder let styr på ledningen for dig, da du kan rulle ledningen ud og ind efter behov. Selv kabeltromler med meget lange ledninger på op til 25 meter er lette at holde styr på, da ledningen løber i kabeltromlen.

De fleste kabeltromler har ydermere ofte 4 strømstik, og fungerer derfor som en slags stikdåse hvor du kan benytte mange udtag, altså har du strøm til flere elartikler samtidigt.

Mange kabeltromler har også håndtag i toppen, så du kan bære den nemt rundt, og du behøver blot løsne ledningen, hvorefter den følger efter dig, når du går og klipper hæk eller lignende.

Når du køber kabeltromler skal du overveje følgende:

  • Hvor lang ledning har du behov for? 
  • Hvilket materiale skal kabeltromlen være i?
  • Hvor mange stik har du brug for?
  • Max belastning
  • Vil du bruge den indendørs eller udendørs
  • Kan kabeltromlen stå selv?
  • Har du mulighed for at hænge den op på væg/loft
  • Skal du rulle den ind selv eller har den automatisk oprulning

En kabeltromle skal kunne række langt, så du har glæde af den i hele haven og også ud på fortovet til hækken. Samtidig skal den være robust og kunne tåle slag og stød. De fleste kabeltromler er bygget i hård plast med en metalrulle, som kan tåle lidt af hvert, men du kan også få billigere udgaver til lette opgaver. Kabeltromler fås også med solid gummibeklædning hvis ledningen kommer til at ligger hen over skarpe kanter, og disse koster så lidt ekstra.

Er du på udkig efter en professionel kabeltromle, så bør du overveje at vælge en med flere udtag, fordi de fleste håndværker har brug for flere stik til flere elværktøjer. Har den du beslutter dig for flere udtag, skal du også være obs på hvilken max output den har, så den ikke slår fra, når du tilslutter flere enheder på samme tid. Tilslutter du fx en hækkeklipper, kan denne ofte have en meget kort ledning, og du får brug for en mellemledning, så du kan klippe i højden og stadig nå.

Nogle kabeltromler har en krog eller har mulighed for ophæng, hvilket er smart hvis den skal benyttes i et værksted, og du ønsker den skal hænge på væggen, så du undgår at have den stående på gulvet og flyde. Vil du hellere have den stående på gulvet, så tjek om den har en fod den kan stå på.

De fleste kabeltromler du køber i dag har et håndtag til at rulle ledningen op med efter brug. Du ruller selv ledningen sammen efter du har brugt den. Er du mere til en automatisk løsning skal du kigge efter en med automatisk kabelopruller, hvor du blot trykke på en knap, så ledningen ruller op selv.

Skal din kabeltromle bruges udendørs også i regnvejr?

Tjek først om der er vandtætte låg inden du køber kabeltromlen. På den måde kan du lukke de strømudtag du ikke benytter, så du undgår der trænger vand ind i tromlen.

Kabelsæt

Du finder også slagfaste kabelsæt med jord hos Expertbeslag. Du kan anvende sættet som forbindelse mellem et vægudtag og en enhed så du får en endnu større rækkeevne.

Tilmelding til nyhedsbrev

Få tilsendt tips, nyheder, kampagner og tilbud